Lancering landelijk pleegzorgplatform

April 2021- Yes! Pleegzorg.nl is sinds 25 maart live. Op dit platform ontdek je de wereld van pleegzorg en ontwikkel je jezelf als pleegouder. Ook ontmoet je andere pleegouders in een besloten omgeving. 
Benieuwd naar alle mogelijkheden? Bekijk dan de website pleegzorg.nl. Het platform is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen, Jeugdzorg Nederland en alle daarbij aangesloten pleegzorgorganisaties (dus ook Enver). Het platform pleegzorg.nl vervangt de voormalige website pleegzorg.nl. Hieronder leest u hoe een pleegouder de lancering heeft ervaren:

“De aftrap was natuurlijk digitaal. Dat is best passend bij de website, die natuurlijk ook digitaal is en blijft, maar ook in deze tijd. 

Het voordeel ervan is dat het lekker vanuit je luie stoel te volgen is, maar het nadeel is dat het sfeerloos en weinig uitnodigt tot betrokkenheid. Dat is echt jammer, want ik heb behoorlijk veel vertrouwen in de mooie website. Het wordt een mooie plek, waarin mensen met en zonder Facebook elkaar kunnen ontmoeten en bevragen op specifieke pleegzorgitems. Destijds ben ik lid geworden van Facebook, juist voor de pleegzorg. Ik wilde graag sparren met mensen die ongeveer hetzelfde meemaakten als ik, vragen stellen en een klankbord zoeken als ik daar behoefte aan had. Facebook is alleen wel erg vluchtig. Vragen zakken gauw weg en items zijn moeilijk terug te zoeken. Mooie verhalen of gesprekken vind je door de rommel vaak niet meer terug. 

Dat is anders op de website pleegzorg.nl. Het proces van lid worden en inloggen is wat traag, maar daardoor is de beveiliging, in de besloten gemeenschap, wel echt goed. Eenmaal op de besloten community worden daar wel echt zinnige en mooie gesprekken gevoerd, is informatie goed en gemakkelijk op te zoeken en word je niet meer lastig gevallen door reclame of onzin, zoals dat wel het geval is op Facebook. 

Natuurlijk hoop ik dat het platform een enorme boost gaat krijgen en dat er heel veel leden komen. Daarvoor moeten pleegouders wel even de tijd nemen om zich aan te melden. Ik raad het aan de website te gaan bezoeken, want er valt dus echt wel wat te halen!”