Wist je dat... nieuwtjes van Enver Pleegzorg maart 2021

Thema-avond pleegouders

Op donderdag 4 maart is er een (digitale) thema-avond voor pleegouders. De mens achter de pleegouder staat centraal. Even een momentje voor uzelf dus! Er hebben zich al 60 pleegouders aangemeld, en aanmelden kan nog steeds via: pleegzorg@enver.nl

Pleegoudertevredenheid Enver

Enver vindt het ontzettend belangrijk om te weten waar pleegouders tevreden over zijn, en wat zij vinden dat beter moet. Daarom voeren we één keer in de drie jaar een pleegoudertevredenheidsonderzoek uit onder alle pleegouders van Enver (dus in Rotterdam Rijnmond, Midden-Holland en Zuid-Holland Zuid). De vragen richten zich specifiek op de begeleiding door Enver. Binnenkort ontvangt u van ons de link en we vinden het ontzettend fijn als u de vragenlijst wilt invullen. 

Onderzoek Rotterdam Rijnmond

De pleegzorgaanbieders en gemeenten in Rotterdam Rijnmond hebben samen de ambitie om meer pleegouders te werven en bestaande pleegouders zo goed mogelijk te ondersteunen. In december heeft er daarom een onderzoek plaatsgevonden onder pleegouders in Rotterdam Rijnmond (niet alleen van Enver, maar ook van andere pleegzorgaanbieders). Hartstikke bedankt als u daaraan mee heeft gedaan! De resultaten worden op dit moment geanalyseerd. Alvast een tipje van de sluier: pleegouders in Rotterdam Rijnmond geven het pleegouderschap gemiddeld een 7,9. Daar worden we natuurlijk heel blij van! Verder worden er ook waardevolle suggesties gedaan om de pleegzorg in Rotterdam Rijnmond verder te verbeteren. Zodra het onderzoeksrapport gereed is, informeren we u hierover.

Wervingscampagne Rotterdam Rijnmond

In onze vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen dat begin december de gemeenten in de regio Rotterdam-Rijnmond samen met alle pleegzorgaanbieders in die regio een gezamenlijke campagne hebben afgetrapt voor meer pleegouders.

Een onderdeel hiervan, is het maken van persoonlijke filmpjes over jongeren met ervaring in pleegzorg. Afgelopen week zijn de eerste opnamen gemaakt voor de 'Open je Wereld' campagne van Pleegzorg Rijnmond. Acteur, presentator, comedian en bekende Rotterdammer Jandino Asporaat geeft als chauffeur én interviewer plankgas voor pleegzorg. Met een carpool karaoke als gespreksstarter gaat Jandino tijdens de rit een raak gesprek aan met pleegkinderen van verschillende leeftijden. Twee zusjes, ieder opgevoed in een ander pleeggezin, vertellen hun verhalen. En hoe is het om als kind van een pleegouder opeens een (tijdelijk) broertje erbij te krijgen! Indringende verhalen die op een aansprekende manier laten zien en voelen hoe het écht is om in een pleeggezin op te groeien.

De opnames vonden plaats in een speciaal voor de campagne omgetoverde 'Open je Wereld' taxi. Een drone vloog mee om de auto van boven te filmen. Dolle pret werd afgewisseld met serieuze verhalen. 'Het was erg leuk! Ik heb er zelf ook van geleerd en het is een ervaring die ik nooit ga vergeten' aldus een van de zusjes.

Voor Jandino zijn de verhalen van de pleegkinderen herkenbaar. Zijn eigen jeugd was namelijk ook niet altijd even rooskleurig. Elk kind heeft recht op een veilig thuis, ook als je ouders dat even niet kunnen bieden. Daarom zijn pleeggezinnen zo belangrijk”, zegt Jandino.

Binnenkort te zien op pleegzorgrijnmond.nl en diverse social media kanalen.

jandino1 (1) jandino2 (1)

Engage the village: luister de podcast!

Engage the Village is een creatief project over de verhalen van veerkracht en hoop uit de wereld van pleegzorg. Verhalen van kinderen, vaders en moeders, broers en zussen, pleegouders, eigen kinderen van pleegouders en alle anderen eromheen. Het project omhelst veel verschillende vormen, en daar is deze podcast er één van.

Engage The Village is een initiatief van Jeugdhulporganisatie Vitree en Broedgebied, in samenwerking met verschillende kunstenaars en pleegzorgorganisaties en is tot stand gekomen dankzij de steun van Stichting kinderpostzegels.

Deze podcast is een productie van Katar (www.katarweb.nl). Benieuwd? Beluister de podcast dan via Spotify.