De Pluim voor Danique

April 2021 - Ons is ter ore gekomen dat pleegzorgbegeleiders elke twee maanden reikhalzend uitkijken naar De Pluim. De spanning stijgt al een aantal dagen voor het uitkomen van de nieuwsbrief; naar wie zou hij deze keer gaan? Om de spanning nog wat verder op te bouwen, maken we de introductie deze keer extra lang. Gelukkig hebben wij ook gehoord dat de pleegzorgwerkers elkaar deze welverdiende pluim altijd gunnen! De telefoon van de ontvanger ontploft altijd van alle belletjes en appjes. De telefoon die deze keer hopelijk goed opgeladen is, is die van… Danique van Lokven! 

Danique is voorgedragen door Arno en Angelique. Zij hadden een fijne pleegzorgwerker, maar als deze vanwege vakantie of om wat voor reden dan ook afwezig was, was daar iedere keer weer… Danique! Onze vliegende keep! 

“Op de een of ander manier is ze aan ons blijven plakken, omdat we het al een tijdje zonder vaste pleegzorgwerker moesten doen”, zo zegt Angelique. “Dan zeiden wij tegen elkaar: ”He, daar is ze weer hoor. Boffen wij even dat we steeds dezelfde vervanger hebben”. En weet je wat zo fijn is, officieel is ze misschien niet eens de vervanger, maar soms ga je zelf op zoek naar oplossingen door te kijken binnen je netwerk en dan komen we met vragen toch steeds weer bij haar uit. Ze doet het er altijd gewoon even bij. Ze is echt goud waard en een kei in haar vak en in de omgang met mensen.”

Vorig jaar las ik een oproepje van een gezin dat acuut een plekje zocht voor hun vijfjarige crisispleegzoon. Er moest van alles opgestart worden, zoals een gezinsonderzoek, maar dit kwam niet van de grond door perikelen met een andere organisatie. “Nou ja, je voelt hem al aankomen he”, zegt Angelique tegen me. “Daar was ze weer! We zijn Danique maar weer ‘lastig gaan vallen’. Nadat we contact met haar hadden gelegd, dacht ze meteen met ons mee. Het ging ook nog eens om een jongetje buiten onze regio, maar we wilden hem wel graag een plekje geven. Op een gegeven moment werd duidelijk dat onze eigen pleegzorgwerker niet meer terug zou komen en Danique is er dan gewoon voor ons.”

Haar inzet wordt door Arno en Angelique enorm gewaardeerd. “Met name het out-of-the-box denken, daar zijn we ontzettend blij mee”. Ze geven aan dat Danique altijd goed bereikbaar is. “Ze is er altijd, ze is eerlijk en constructief. Ze durft ook echt eerlijk te zijn en te zeggen: ”Dat ga ik nu even niet redden. Echt gewoon een top samenwerking. En de lat ligt bij mij echt hoog, dat weet je”. 

Danique, voor jou dus dit keer de felbegeerde, maar vooral welverdiende pluim!
Geniet van deze mooie erkenning!