De pluim: Fred is een super pleegzorgbegeleider!

Graag zou ik Fred Herwijnen willen aanmelden voor een welverdiende pluim”. Zo begon de mail van Daisy van den Bosch aan de Por. Leuk, eens een mannelijke pleegzorgwerker! We maakten een telefonische afspraak om eens over Fred door te praten. 

Daisy vertelt: “Fred is er altijd voor ons gezin, zelfs in de avond komt hij wel eens langs als het echt nodig is”. “Inmiddels is hij al 5 jaar betrokken bij hun pleegzoon. De pleegzoon had al best een aantal pleegzorgwerkers achter de rug, voordat hij bij Daisy en haar man kwam wonen. Dat vond de pleegzoon erg vervelend, steeds iemand anders. Fred heeft toen erg zijn best gedaan om voor de pleegzoon in het gezin te mogen blijven en daar zijn pleegouders hartstikke blij mee, want dat is dus gelukt! Inmiddels hebben Daisy en haar man de voogdij over deze pleegzoon. “Fred heeft os toen ook echt onwijs gesteund. Hij ging mee naar de Rechtbank en zelfs naar onze eigen advocaat. Echt geweldig was dat! Ook ging hij, toen we de voogdij nog niet hadden, mee naar rapportbesprekingen op school. Zo fijn! En toen we eenmaal de voogdij hadden, bracht hij een cadeautje voor onze pleegzoon en voor ons een bos bloemen mee. Echt, we zijn zo superblij met hem!”

En weet u wat zo mooi is aan hem? Hij heeft ook oog voor de vierjarige biologische dochter van Daisy en haar man. “Hij maakt altijd een praatje met haar en als we ergens hulp bij nodig hebben voor haar, dan doet hij binnen de mogelijkheden wat kan ook van alles om ons te helpen”.

Daisy en haar gezin hebben een lastige tijd achter de rug met drie (crisis)pleegkinderen die nu inmiddels niet meer bij hen zijn. Zij hadden toen vrijwel dagelijks contact met Fred. Een van deze kinderen beschuldigde op een gegeven moment de pleegvader van slaan. Veilig Thuis kwam er zelfs aan te pas. “Fred steunde ons daarin zo goed dat hij dit echt verdient. Hij was bij het gesprek aanwezig en we voelden echt dat hij achter ons stond”. Veilig Thuis heeft na dit gesprek geen actie meer ondernomen, het was hen al snel duidelijk hoe het werkelijk zat. Het bleek dat deze jongen deze beschuldigingen in elk pleeggezin waar hij tot dan toe had verbleven had geuit.

Wat Daisy ook prettig vindt aan Fred is dat hij altijd reageert als hij ziet dat ze gebeld heeft; er volgt dan altijd even een berichtje of een belletje terug. Dat maakt hem betrouwbaar. Daisy en haar man omschrijven hem als “professioneel, hij heeft altijd een luisterend oor, hij is superlief voor de kinderen en, niet te vergeten; zijn haar zit altijd goed!”

Kortom: Fred is een superpleegzorgbegeleider!

Fred, ook jij bent nu vereeuwigd in de nieuwsbrief. Deze wordt door heel veel mensen gelezen. Nu voor jou deze mooie eer. Namens de Por felicitaties met deze Pluim!