Pleegouderraad Enver

Net als jij zijn wij – de leden van de por – pleegouder (klant) van Enver. Daardoor hebben we een mening over hetgeen in pleegzorgland gebeurt. Dat is dan ook de reden dat wij ons verenigen als de pleegouderraad (por).

Wat we doen
De por van Enver praat en denkt mee over het pleegzorgbeleid. Op deze manier proberen we een bijdrage te leveren aan de verbetering van de dienstverlening, zodat pleegouders en pleegkinderen beter geholpen worden. De por vertegenwoordigt alle pleegouders van Enver. Het gaat hierbij om ruim 1100 pleeggezinnen (en ruim 1100 pleegkinderen). De pleegouderraad praat regelmatig met het bestuur van Enver en heeft ook goede contacten met verschillende disciplines. De pleegouderraad bespreekt knelpunten, suggesties en ervaringen van pleegouders en kan gevraagd en ongevraagd advies uitbrengen.

Je kunt de pleegouderraad in feite beschouwen als de ondernemingsraad van de pleegouders en hun pleegzorgvoorziening (Enver). Met al je vragen kun je ons bereiken. Het spreekt voor zich dat wij je opmerkingen uiterst vertrouwelijk zullen behandelen.

Lid worden
De pleegzorgvoorziening Enver hoort graag wat pleegouders van de dienstverlening vinden. Via de pleegouderraad kun je actief meedenken en meepraten over de dienstverlening van Enver. Vind je dat zaken anders of beter kunnen worden geregeld? Laat het de pleegouderraad dan weten! Wil je zelf actief meedenken? Dit kan door lid te worden van de pleegouderraad. Wij willen de pleegouderraad graag uitbreiden.

Deelnemen aan schaduw-POR
Mocht lid worden van de pleegouderraad een te grote stap zijn, dan zijn wij al erg blij indien je bereid bent om enkele malen per jaar vragen per e-mail te beantwoorden. Je mening geven hoeft niet veel tijd te kosten en op die manier kun je toch meedenken en reageren. We noemen dit ook wel onze ‘Schaduw-POR’. De pleegouderraad wordt op deze manier gevoed met ervaringen en signalen uit de praktijk, waarmee wij Enver kunnen adviseren. Laat van je horen!

Contact
Heb je vragen, opmerkingen of suggesties? Of wil je lid worden van de (schaduw-)por? Stuur ons een bericht via: pleegouderraad@enver.nl. Ben je niet in de gelegenheid te mailen, dan kun je ons ook bellen of schrijven:

POR
p/a Postbus 258
3000 AG Rotterdam
E pleegouderraad@enver.nl

Secretaris POR
Wim de Jonge
T 0180-616431 of 06-50646130

De POR, pleegouders voor pleegouders!