Update Gezinshuis Huiskens: een rollercoaster!

Het is alweer een tijdje geleden dat we een update hebben kunnen geven over ons gezinshuis. Het is dan ook een flinke rollercoaster geweest.

Totaal anders
We hebben de afgelopen maanden onze twee aaneengesloten eengezinshuizen volledig verbouwd en klaar gemaakt voor ons gezinshuis, ons oude huis verkocht en opgeleverd, een studio verbouwd voor onze oudste pleegdochter die in Leiden studeert en op zichzelf ging wonen en onze horecazaak verkocht en overgedragen. 

Daarnaast hebben we de samenwerking opgestart met twee zorgaanbieders en gezinshuis.com die de ambitie hebben om zelfstandige gezinshuizen op te nemen in hun systeem, veel vergaderingen, verslagleggingen. We hadden wat opstartproblemen en tegelijkertijd hadden we ook een plaatsing van een dame die veel begeleiding nodig heeft.  Kortom: ons leven zag er totaal anders uit.

Impact
Wat een enerverende ervaring is dat. Heel ons leven op z’n kop. Probeer dan maar eens te blijven staan. Nou…… dat lukte dus niet altijd en dan moet je soms wat laten. Jezelf weer oppakken en weer opnieuw tegenkomen. Je kan vooraf niet voorspellen wat het allemaal met je doet. Kan je nagaan... En dan te bedenken dat dit gewoon ook onze eigen keuze is. Laat staan als anderen dit allemaal voor je zouden beslissen en je nergens invloed op hebt. Zo’n impact is groot en heeft tijd nodig om te kunnen herstellen, maar tegelijkertijd gaat de trein gewoon door.

Verbouwing
De laatste keer sloot ik af om wat meer te vertellen over ons huis. We hebben het volledig verbouwd en aangepast naar onze eigen inzichten, de ervaringen en bezoeken aan andere (gezins)huizen. 

Enkele voorbeelden zijn: volledig nieuwe elektra, van 3 naar 6 toiletten, van 2 naar 3 badkamers, 9 slaapkamers, 1 grote woonkamer en 1 kleinere woonkamer, 2 keukens, iedere ruimte een eigen airco unit, 20 zonnepanelen, nieuw tuinkantoor van 20m2,  nieuw aangelegde tuin, vervanging/vernieuwing van alle vloeren, muren en plafonds. Een slim verlichting- en beveiligingssysteem. We zijn ontzettend trots op het resultaat en zijn wat betreft de verbouwing klaar. Maar je kent het wel... her en der moeten de plintjes nog worden gedaan. 

Brainstormen
Mocht je zelf met het idee rondlopen om iets op te gaan zetten kan je altijd contact met ons opnemen om te brainstormen of voor een praktisch vraag.

Tot het volgende blog!