Blog #2: gezinshuis Huiskens

Ilse haar oudtante heeft altijd pleegkinderen gehad en zo kwam Ilse met pleegzorg in aanraking. Toen haar zus pleegouder werd, kwam het idee weer boven om dit ook te gaan doen.

Ronald is opgegroeid vanuit het onderwijs met drop-outs en beiden hielpen we meiden die bij ons in de winkel werkten als er problemen thuis waren. Ronald heeft regelmatig een coachinggesprek met ouders en werkneemsters om ondersteuning te kunnen bieden als het even niet lekker liep thuis.

Wij hebben van 2016 tot 2018 een meisje in huis gehad van toen tien jaar. En nu hebben we sinds 2019 een dame in huis van 18 jaar. Vanaf april dit jaar zijn we ook een crisisgezin voor kinderen vanaf acht jaar. We hebben als crisisgezin verschillende plaatsingen gehad.

Na zeven jaar pleegouderschap hebben we diverse ervaringen opgedaan met het samenwerken met (jeugd)organisaties, ouders en het opvangen van kinderen. Met vallen en opstaan werden ons een aantal punten duidelijk. Dit kunnen wij, het past bij ons en wij vinden het leuk.

Wij zien mogelijkheden om kinderen en ouders nog beter te kunnen begeleiden en ondersteunen vanuit een gezinshuisconstructie. Mede gezien ook onze 15 jaar ervaring als zelfstandig ondernemers past het opstarten van een nieuwe onderneming bij ons. De afgelopen jaren als pleegouders hebben ons gevormd. Dit maakt dat wij zover we kunnen overzien klaar zijn voor en uitkijken naar een volgende stap richting professionalisering. Het starten van een gezinshuis is voor ons dan ook een logische vervolgstap. 

De volgende keer meer over onze huisvesting...