De Pluim april 2022

In de nieuwsbrief van april 2022 mogen we weer twee pluimen uitdelen: een voor Karin Buijs en een voor Eline Stalman. Lezen jullie mee?

Ook Nicole Koopmans wordt nog steeds erg gewaardeerd. Frances en Peter Levy hadden haar opgegeven voor een Pluim, maar zij heeft deze afgelopen september ook al gekregen. 

De eerste Pluim is voor Karin Buijs. Karin is voorgedragen door de familie Pleijers. Zij schrijven in hun aanmeldingsmail: “Ze heeft het maar druk met ons! Sinds juni 2021 is zij betrokken in ons gezin door de plaatsing van een jongetje van (toen nog geen) 2 jaar. Deze plaatsing verliep heel soepel. Maar toen kwam er in september de vraag of wij ook zijn oudere broer van 9 jaar op wouden nemen in ons gezin. Hier waren we snel uit; “Ja hoor, kom maar”. We wisten dat deze plaatsing pittiger zou zijn en dat blijkt ook wel. We hebben Karin regelmatig in de avond een berichtje gestuurd en de volgende ochtend kregen we dan al een reactie. Ze belt me dan op of komt zelfs die zelfde dag nog langs!”

Als we Louise vanuit de Por bellen en constateren dat ze erg blij met haar zijn, zoals te lezen in hun mail, zegt ze: ”Ja, zeer zeker. Heel blij!” Louise vertelt dat de aandacht voor de biologische dochter is wat Karin erg bijzonder maakt. “Ze vergeet haar echt nooit. Ze is een keer met haar wat gaan drinken met wat lekkers en dat hebben we zo gewaardeerd! Ze is echt een heel zacht mens.” Er zijn wat minder goede ervaringen met voogden die niks hadden gedocumenteerd, maar Karin schrijft alle afspraken goed op, ze houdt dat allemaal goed bij.

Kernwaarden die Louise goed bij Karin vindt passen zijn: doortastendheid en daadkracht. Ze omschrijft haar verder als een rustig, geen uitbundig type, maar gewoon “zo’n ontzettend mooi en lief mens. Heel integer”. Ze is ook zo blij dat ze de oudste pleegzoon heeft opgegeven voor speltherapie.

Er is veel app-contact, maar ook telefonisch en ze komt met regelmaat langs. Zo wilde de oudste jongen een keer niet naar school. Pleegmoeder belde Karin op; “Wat nu?” Karin is toen diezelfde dag nog langsgekomen en heeft afspraken gemaakt met de oudste jongen erbij. “Dat was zo fijn!”. Daarnaast hebben ze ook regelmatig leuke gesprekken met elkaar, omdat pleegmoeder Louise zelf ook in de hulpverlening werkt. Zij kunnen dan samen sparren over hoe soms om te gaan met cliënten. 

Ook die koffie-ochtenden doet ze (samen met Tamara) zo leuk; “Ga er maar aan staan met al die klagende pleegmoeders”, grapt Louise. Het is altijd fijn als ze erbij is.

Louise sluit af: “Ja, Karin verdient dit echt. Ik wil haar echt op deze manier in het zonnetje zetten. Het is zo’n lief en zacht mens. Ze mag echt niet meer weg hoor!” Nou, Karin, deze mooie lovende woorden van de familie Pleijers kun je in je zak steken!

Gefeliciteerd met deze Pluim namens de Por.

De familie Pleijers wilde ook graag nog een Pluim uitdelen aan hun vorige pleegzorgwerker Danique van Lokven, maar zij heeft vrij recent nog een Pluim mogen ontvangen. Ditzelfde geldt voor Tamara Bardega, die ook wederom was opgegeven voor een Pluim. Ditmaal door Linda Ceelen.

Als Por hebben we besloten dat we alleen Pluimen uitdelen aan pleegzorgwerkers die er nog geen een ontvangen hebben.

Pluim voor Eline Stalman
De tweede Pluim die uitgereikt wordt, is voor Eline Stalman. Bart en Margreet willen hiermee hun dankbaarheid betuigen voor de bijna vijfjarige betrokkenheid bij hen en hun twee pleegdochters. Vrijwel vanaf het begin van de plaatsing is Eline de vaste pleegzorgbegeleider geweest. “Eline was nog aan het afstuderen toen zij onze pleegzorgwerker werd. Naast dat ze ons altijd goed geholpen heeft als dat aan de orde was, is het ontzettend leuk om haar te hebben zien groeien in haar professie’, zo geeft Margreet aan. 

Vragen waar zij in het begin nog geen antwoord op wist, ging zij altijd na en koppelde zij terug. Ze is inmiddels al een tijd “gewoon een echte allround pleegzorgwerker. Van vele markten thuis”. Daarvan hebben Bart en Margreet en hun pleegdochters de vruchten geplukt. “Ze had altijd een luisterend oor, als ik weer eens ratelde over alles wat op dat moment hoog zat en zij kon uitstekend relativeren als ik weer eens verbaasd was en soms hoog in de emotie zat. Ze was altijd attent met een belletje of appje na een belangrijke gebeurtenis of na een bezoek. Ze was altijd belangstellend en had ook oog voor ons als mens, buiten de rol van pleegouders. Ze heeft ons geholpen op de rem te trappen toen JBRR iets sneller wilde gaan in het introduceren van een biologische vader van de pleegdochters, terwijl dat op dat moment nog niet in het belang van de kinderen was”. Eline is jong en fris en heeft een nuchtere kijk als dat nodig is. “Wat we vooral zo geweldig aan haar vinden is dat ze zo’n ontzettend goed geheugen heeft! Ze wist soms gebeurtenissen te benoemen van jaren terug die de pleegouders niet meer scherp voor de geest hadden. “En echt tot in detail he?!”. Ze kon moeiteloos koppelingen leggen tussen gebeurtenissen en gedrag en dan ook nog een voorbeeld noemen waarin een van de dametjes in een vergelijkbare situatie hetzelfde had gereageerd. En als u dan denkt;  “Dan heeft ze vast de dag ervoor het hele dossier nog een keer doorgelezen, dat kan niet anders”. Nee hoor, “Eline weet dit gewoon!” Maar ze stuurt zichzelf wel eens ‘s avonds laat een appje, of schrijft het op een Post-it die naast haar bed ligt😉. Dat siert haar! Die gedrevenheid, zorgvuldigheid en betrokkenheid.

Eline wilde zichzelf, begrijpelijk en heel verstandig, verder ontwikkelen. Daarom heeft zij de overstap gemaakt naar het team dat zich bezighoudt met crises. Het team dat zich er hard voor maakt dat er binnen korte tijd duidelijkheid komt over het perspectief. Daar kan zij haar talenten prima in kwijt en er nog meer bijkrijgen. “Bij het afscheid kregen wij als pleegouders een bos bloemen van haar. De omgekeerde wereld, maar wat was dat leuk en lief! Ze is zelfs nog een keer extra gekomen om afscheid te nemen van onze pleegdochters en heeft nog een middagje spelletjes met hen gedaan, samen met de nieuwe pleegzorgwerker. Ze had voor hen een hele lieve persoonlijke kaart geschreven en een reep chocola voor beide meegenomen. Die kaart gaat in het levensboek en zal zeker voor later zo enorm waardevol zijn voor de meiden. De chocola is uiteraard al op 😉”.

Bart en Margreet willen Eline enorm bedanken voor al haar inzet, medeleven, attentheid en haar uitstekende geheugen! “En wij willen haar nogmaals veel succes wensen in haar nieuwe functie!”.

Eline, ook jij kan je naam dus bijschrijven op the Wall of fame! Gefeliciteerd.