De Pluim juni 2022

“Beste Por, wij willen Ingrid van Geldorp opgeven voor een pluim. We zijn namelijk heel blij met Ingrid en haar betrokkenheid bij onze twee pleegkinderen.” Zo begon de mail van David Boateng en Linda van der Knaap aan de Por. Nieuwsgierig als we zijn wilden we hier meer van weten, dus we hebben telefonisch contact gehad met Linda.

Linda is samen met haar man pleegouder van een broer en zus die al sinds 2011 bij hen wonen en 15 en 17 jaar zijn. Uit het telefoongesprek bleek dat zij zeer in hun sas zijn met Ingrid. “Zeker nu we inmiddels toe zijn aan voogd nummer 8, is het een verademing dat Ingrid al rond de 5 jaar een stabiele factor is in ons gezin. Zo had Ingrid een keer de jaarlijkse veiligheid check-ups gedaan en wilde de voogd die ook nog eens doen. Ingrid heeft toen contact met de voogd opgenomen om met elkaar te spreken zodat het gezin niet nog eens belast werd met een vragenlijst. “Het zijn dat soort dingen in de ondersteuning waar we zo blij mee zijn. Of die keer toen ze belangstellend vroeg of de kinderen voor het thuisonderwijs in coronatijd een laptop tot hun beschikking hadden. Zij heeft toen voor 1 van de kinderen een laptop geregeld. Fantastisch!

Het gezin is dankbaar voor hoe het in hun gezin gaat. Het kabbelt voort. Zij noemen zichzelf een ‘low maintenance’ gezin. Wat dan zo ontzettend gewaardeerd wordt is dat Ingrid desondanks heel belangstellend en betrokken is bij het reilen en zeilen van het gezin. “Ze laat toch regelmatig van zich horen om te vragen hoe alles gaat. Ze vraagt daarbij goed door en kan goed de vinger op de zere plek leggen”. Dat laatste wordt vooral opgemerkt als pleegmoeder wel eens
  wat “moppert” over zaken waar je soms tegenaan loopt in pleegzorgland. “Ingrid denkt dan altijd heel goed mee. Ze vindt me nooit zeurderig, maar vraagt op een fijne manier door en is daarbij heel respectvol. Begripvol ook en daar zijn we heel blij mee!” De kinderen vinden het ook fijn om met haar te kletsen, aangezien ze ze dan meeneemt naar een terrasje voor wat lekkers. Altijd goed bij tieners!

En last but not least vind ik het een pluspunt dat ze van Surinaamse komaf is. Ze kan mijn pleegdochter adviseren over haar haar bijvoorbeeld. Wij vinden het belangrijk dat ze zichzelf mooi vindt zoals ze is, zonder allerlei straighteners of pruiken om het kroeshaar te verdoezelen. Ingrid neemt daarin echt een voorbeeldfunctie aan. Daarbij is ze ook een voorbeeld op professioneel vlak; niet alle hulpverleners zijn wit. “Het is niet het belangrijkste, maar het is wel een bonus”, aldus Linda.

David en Linda sluiten hun mail af met: “We hopen dat ze onze pleegzorgwerker blijft!”. In het telefoongesprek wordt nog lachend aangegeven dat Ingrid “dat heeft beloofd, omdat ze nog ongeveer een jaar of 4 moet”.

Ingrid, dit gezin is duidelijk blij met je! Als we dat allemaal zo horen, kunnen we ons dat helemaal voorstellen. Fijn dat jij er bent! En gefeliciteerd met deze Pluim.


Zoals we vorige keer al aangaven, heeft de Por besloten om een Pluim eenmalig uit te delen. Daarom willen we nu alleen vermelden dat Pascalle Kester is voorgedragen door mevrouw Isabella Philipsen, die ontzettend blij is met de steun die ze al 9 jaar van Pascalle ontvangt in de zorg voor haar kleinkind.