Nieuws van de POR - september 2022

Het is dat we een vierbenige huisgenoot hebben, die laat zichzelf helaas niet uit. Maar tjonge, inmiddels afgedroogd en met een warme gemberthee achter de laptop, vraag ik me af wat te schrijven. De laatste keer dat we van de POR schreven was het zomer, en wat duurde die heerlijk lang. 

Lag het aan mij, of maakten die lange warme dagen alles net een beetje ‘zachter’? De kids genoten, en wij niet minder. Ondanks alle zorgelijke, nare en verbazende nieuwsberichten waren we allemaal vooral naar buiten gericht, want het kon allemaal weer. Een zomer zonder QR, maatregelen of voorzichtigheden, wat was dat heerlijk! Nu onderhand het hele circus van scholen, sport en hulpverlening is opgestart, zijn we als pleegouderraad ook weer wat meer in de weer.

Wat kunnen we doen met de opbrengsten van de enquete op het festival?
Het café zetten we voorlopig even op de plank, dat weten we wel. Dat er behoefte is aan iets, een plaats, moment om te delen, dat is zeker. Maar de haalbaarheid, dat is als pleegouders een ding. Werk, oppas voor de kinderen, allerlei  factoren die ervoor zorgen dat we niet een eenduidige uitkomst neer kunnen zetten, maken dat we, naast de onvoorspelbare maanden die we (niet hopen, wel vrezen) tegemoet gaan, hebben we besloten eerst in wat andere zaken te duiken die u bij ons neerlegde.

Een veel gehoorde vraag is een thema-avond over trauma/traumasensitief begeleiden/hechting. We gaan eens kijken of we iemand van buiten af in kunnen vliegen die hier een inspirerende avond over wil geven. De eerste voorzichtig orienterende contacten hebben we gelegd, we hopen er snel bij jullie op terug te komen!

Zorgen, die hebben we ook. Voorzichtig aan komen er toch vaker en meer geluiden naar ons toe van pleegouders die zorgen hebben. Om de financiële druk die hier en daar ontstaat door de almaar stijgende kosten. De wachtlijsten en het soms zelfs uitblijven van mogelijkheden door het woonplaatsbeginsel. Weet dat wij jullie geluiden horen, lezen en er waar gewenst en haalbaar graag met u/je over in gesprek gaan.  Je kunt ons altijd bereiken via por.enver@gmail.com. Liever gebeld worden? Geef dat met een mailtje even aan.

In elk geval meenden we verderop in deze nieuwsbrief het kledingmagazijn nog even aan te strepen, voor pleegouders, door pleegouders! Oh, en vergeet ook niet deel te nemen aan onze wedstrijd die we uit willen schrijven! Daar willen we in de week van de pleegzorg iets leuks mee doen!

Tot slot willen we jullie vragen; heb je iets te vertellen, bijvoorbeeld een bijzonder verhaal, een interessante tip, boek etc.  deel ze met ons en andere pleegouders via de nieuwsbrief. We zullen ze dan bundelen in een artikel, of doorgeven aan de redactie van de nieuwsbrief?

Mooie herfst, groeten vanuit de pleegouderraad!