Terugblik: Week van de Pleegzorg 2022

De Week van de Pleegzorg was weer een geslaagde Week! De pubquiz was super gezellig, de Walk&Talk was een feest van groene lampjes door de stad en de Bingo was een waar festijn met popcorn en suikerspinnen. 

Marieke Kleiboer, directeur jeugd van VWS kwam bij ons op werkbezoek. We hebben een goed gesprek met haar en onze bestuurder Esther Reinhard gehad over crisispleegzorg, netwerkpleegzorg en InVerbinding, en we hebben een netwerkpleeggezin bezocht dat mooi kon vertellen over hoe ze hun nichtje in hun gezin en leven hebben opgenomen, en hoe belangrijk dat voor haar is geweest.

Er waren gedurende de week veel pleegkinderen die zichtbaar aan het genieten waren, en pleegouders die daar weer van genoten. Zoals de twee pleegkinderen (broer en zus) die vooraan liepen bij de Walk&Talk met de spandoek, groen geschminkt en al, met super trotse pleegouders er achter aan. En dat jongetje met een valse bingo die voor een volle zaal een kerstlied zong wat hij zelf had bedacht voor de winter Efteling. Hartverwarmend om te zien. 

Verbinding
De verbinding tussen pleeggezinnen onderling maar ook met de pleegzorgbegeleiders was goed zichtbaar en voelbaar, en dat was mooi om te zien. Want voor veel meer pleegkinderen moet het licht op groen. Ook de Euromast was daarom groen, net als veel andere gebouwen en fonteinen in Rijnmond. Mooi was ook de samenwerking tussen de GRJR, Timon, Horizon en de WSG voor de Walk&Talk. Want we willen uiteindelijk allemaal hetzelfde: een fijn pleeggezin voor ieder kind die dat nodig heeft.

Pleegouders bedankt!
Jullie als pleegouders bieden die fijne plek aan een kind. En daarom vinden we het belangrijk om jullie in het zonnetje te zetten tijdens deze week. Maar eigenlijk altijd. Dus hierbij willen we jullie nogmaals bedanken voor alles wat jullie doen voor deze kinderen, want dat is echt belangrijk en van grote waarde.

 Groenlicht1 #GROENLICHT in Rotterdam

IMG_6038 #GROENLICHT Walk & Talk door Rotterdam! 

IMG_2797 Marlous Roodnat overhandigt het spel Gripper aan Marieke Kleiboer, directeur Jeugd van VWS

bingo2 De bingo!

bingo1 De bingo!