De pluim december 2022

Voor één van de zeer gewaardeerde pleegzorgwerkers kan het jaar 2022 niet beter eindigen. Hij of zij is namelijk voorgedragen voor een Pluim! De een-na-laatste nieuwsbrief was pas nét uit toen Sharieta naar de Por mailde; zij wilde dolgraag haar pleegzorgwerkster Jolanda Bavelaar de Pluim geven.

Gefeliciteerd,  Jolanda!

De mensen die haar kennen, zal dat vast niet verbazen. De Por ook niet, toen ze Sharieta spraken. Voor de mensen die haar niet kennen; Jolanda staat altijd voor het gezin van Sharieta klaar. Altijd staat zij hen met raad en daad terzijde als dat nodig is. Sharieta zorgt samen met haar man voor haar kleindochter. Sharieta heeft met haar man ook nog een zoon. Het grappige is dat beide kinderen 8 jaar oud zijn. Ze groeien op als broer en zus, maar soms zegt haar zoon wel eens "Hé, ik ben wel je oom hè".

Sharieta zorgt al 7 jaar voor haar kleindochter en ze is enorm dankbaar dat Jolanda al van het begin af aan haar pleegzorgwerker is. Ze hoopt echt dat ze nog blijft totdat haar kleindochter 18 is! "Ze heeft altijd een luisterend oor, ook als ik mijn eigen verhaal wel eens kwijt wil. Ik kan gerust eens een traantje bij haar laten". 

Sharieta heeft nog twee oudere, meerderjarige dochters en ze merkt dat dingen echt veranderen. Toen haar biologische dochters 8 waren, was de tijd en daarmee de aanpak in de opvoeding gewoon anders. Jolanda helpt haar dan met tips en adviezen. Daar is Sharieta "echt superblij mee!" Dat ze superblij is met Jolanda, herhaalt ze in het gesprekje met de schrijver van de Pluim wel 5 keer. 

Zo heeft Sharieta ook veel steun ervaren van Jolanda toen haar kleindochter met vragen kwam over haar vader. "Wat vertel je nou wel of niet? Wat past nou bij haar leeftijd en wat niet?" Jolanda kwam toen naast heel veel tips, ook met het levensboek. Sharieta is daar heel dankbaar voor en blij mee.

Jolanda, deze week staat jouw telefoon roodgloeiend van de appjes of belletjes van je collega's om je met deze welverdiende Pluim te feliciteren. 

Geniet ervan!