Casper (11 jaar) zoekt een pleeggezin

Casper is een jongen van 11 jaar en woont samen met zijn moeder in Ridderkerk. We zijn voor Casper op zoek naar een plek waar hij 1x per maand een weekend naartoe kan. 

Casper is bekend met autisme en ADHD. Wanneer zaken goed voor gestructureerd worden, functioneert hij goed. Hij gebruikt medicatie wat goed werkt en hij is zelf heel stipt wat betreft het innemen. Casper is een zelfstandige, sociale jongen die een weekend plekje nodig heeft om de thuissituatie te ontlasten.

Ben of ken je iemand die iets voor Casper kan betekenen? Lees dan snel verder!

Casper heeft vanwege zijn autisme de behoefte om zelf de regie te hebben / willen bepalen zodat de dingen gaan zoals hij het in het hoofd heeft. Dit kan thuis in interactie met moeder zorgen voor discussie en strijd. Hij kan tevens overprikkeld raken en druk zijn waardoor hij op de dag ‘ontprikkelmomenten' nodig heeft. Elders op school en scouting wordt dit echter niet gezien. Daar wordt gezien dat Casper zich goed gedraagt en zich aanpast. Zij zien een sociale leuke jongen die ook bezorgd kan zijn naar anderen. Voorspelbaarheid middels een duidelijke planning vooraf en consequente aanpak werkt goed bij hem. De verwachting is dat Casper binnen het pleeggezin hier goed op zal reageren.

Dagbesteding/hobby’s
Casper zit momenteel in groep 8 en doet het goed op school. Hij gaat volgend jaar naar het voortgezet onderwijs. Hij zit 1x per week op de scouting en aikido. Hij houdt van lego, gamen maar ook van fietsen en wandelen.

Wat voor pleeggezin zoeken we voor Casper?
Casper houdt van dieren en vindt het gezellig om met andere kinderen te spelen / om te gaan. Daarom is het fijn als er dieren of andere kinderen in het pleeggezin zijn. Daarnaast is het zeer wenselijk dat pleegouders de mogelijkheid hebben om hem te brengen en halen van en naar huis/pleeggezin. We zoeken daarom een pleeggezin in een straal van max. 15 km. van Ridderkerk. 

Denkt u dat u Casper dit plekje 1x per maand kan bieden? Neem dan contact op met Jorien Zuijdendorp Pleegzorg begeleider BAR-gemeente via jorienzuijdendorp@enver.nl of  06-86815477.