Melissa (12) en Max (10) zoeken een pleeggezin

Melissa is 12 jaar oud en haar broertje Max is bijna 10 jaar oud en zij wonen bij hun vader. We zijn voor Melissa en Max op zoek naar een pleeggezin omdat hun vader ernstig ziek is en de prognose is dat hij op korte termijn zal komen te overlijden. Melissa en Max hebben hun moeder vlakbij wonen, maar kunnen daar door omstandigheden niet permanent wonen. We zoeken naar een gezin op Goeree-Overflakkee waar Melissa en Max kunnen opgroeien als hun vader er niet meer is.

Melissa en Max zijn lieve kinderen. Melissa zit in de eerste klas van het vmbo en Max zit in groep 6 van de basisschool. 

Melissa houdt van echte meidendingen zoals met haar beste vriendin afspreken, shoppen en op haar telefoon bezig zijn met social media. Ook is ze enorm gek op dieren.

Max vindt het leuk om met zijn drone te spelen die hij zelf bij elkaar heeft gespaard. Ook helpt hij graag thuis met klusjes. Hutten bouwen in zijn kamer doet hij ook graag.

Beide kinderen kunnen lekker kletsen en houden van gezelligheid.

 

Ben, of ken je iemand die iets voor Melissa en Max kan betekenen? Lees dan snel verder.

Melissa kijkt een beetje de kat uit de boom en heeft tijd nodig om aan te geven wat er echt bij haar speelt als er iets aan de hand is. Zij zit nu in de eerste van het vmbo-basis, wat goed gaat. Melissa werd helaas gepest op de basisschool. Dit heeft ook in het begin van haar huidige klas gespeeld, maar gaat nu beter. Ze heeft nu meerdere vriendinnen gemaakt op school. Melissa heeft een heel goede vriendin in haar eigen woonplaats waar ze graag mee afspreekt om te gaan shoppen of iets anders leuks samen te doen. Melissa knuffelt graag met haar vader. Ze vindt het gezellig om samen dingen te doen. Ze is gek op dieren en vindt het ook heel leuk om paard te rijden.

Max is heel verzorgend naar zijn vader, hij heeft de behoefte alles rondom de zorg goed in de gaten te houden. Hij helpt graag met klusjes thuis. Max vindt het leuk om te gamen en racen met auto’s. Zijn nieuwste hobby is zijn drone waar hij heel zuinig op is. Max heeft leuk contact op school met zijn klasgenoten. Max vindt het belangrijk dat het pleeggezin lieve mensen zijn die de tijd geven om hem te laten wennen.

Beide kinderen hebben baat bij duidelijke regels en grenzen. Dit hebben ze niet altijd gekend omdat zij niet altijd consequent dezelfde opvoeder hebben gehad.

Max en Melissa zijn op de hoogte van de kwetsbare medische conditie van hun vader en dat zij daarom naar een pleeggezin zullen moeten gaan. Ze vinden dit uiteraard niet fijn, maar hebben wel actief meegedacht in hun wensen van een nieuw gezin.

De wens voor Melissa en Max is:
We zijn op zoek naar een pleeggezin waar zij kunnen opgroeien wanneer hun vader er niet meer is. Het fijnste zou zijn als ze gaan ze wonen bij een gezin in de buurt van hun moeder die op Goeree-Overflakkee woont zodat beide kinderen makkelijk naar hun moeder kunnen gaan en makkelijk contact met haar kunnen hebben. 

Meer informatie
Ken of ben jij iemand die iets voor Melissa en Max kan betekenen? Of heb je vragen? Neem dan contact op met Dara Lejeune 06-4305 9678 daralejeune@enver.nl of Monique Hobbel 06-1096 3814 moniquehobbel@enver.nl

* I.v.m. de privacy zijn Melissa en Max niet hun echte namen.