Tante Cor van de por

Lieve pleegouders, ken het dat ik u kan?

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is tante Cor van de por. U weet wel, de pleegouderraad. Ik beantwoord uw vragen. Niets is mij te gek. Heeft u een vraag of probleem waarvan u benieuwd bent wat andere pleegouders hiervan denken, vinden of mee zouden doen? Vraag het tante Cor. Dat mag zelfs anoniem via tantecorvandepor@gmail.com. Uw berichten zullen altijd anoniem en vertrouwelijk behandeld worden. Of heeft u zomaar een leuke tip? Schrijf tante Cor. Ook neust tante Cor graag op het wereldwijdeweb en komt daar de gekste, leukste of soms grappige of ontroerende tips, blogs of spulletjes en boeken tegen. Ze deelt ze graag met u. Oh ja, en af en toe, kookt Cor ook heel graag. Van die lekkere, makkelijke en overzichtelijke recepten, waarvan de uitkomst helaas vaak al op is voordat ze zelf ook iets op heeft. Maar goed, liefde gaat door de maag zullen we maar zeggen.

Oh, en tante Cor is een rasechte Rotterdammer. Met het hart op de tong, maar met fatsoen.

U leest het vast; een prettig gestoord gers wijf, dat zeker ook serieus kan zijn!  

Boekentip van Cor

Als tante lees ik graag voor aan die kleine, maar soms ook grote(re) kids. Dit boek is superleuk als ze zelf al een beetje willen kletsen over bepaalde onderwerpen. Stine weet vragen als ‘waar kom je vandaan’, ‘wie ben je’, ‘waarom heb je een achternaam’ op een laagdrempelige manier bespreekbaar te maken. Leuk, ook voor pleegkids!

tantecorboek

Buitentip van tante Cor

Ik vind het zoeken hoor. Alles dicht, en toch willen we naar buiten. Voor mijn hummels (nou ja, de oudste is al 11 maar wil zo af en toe ook nog graag meedoen) kocht ik een doosje echte bellenblaasbubbels van Bubble lab. Dat goedje maakt van die echte, enorme bellen, met zo’n ouderwets stuk touw aan een paar stokkies. Afwasmiddel, een zakje uit de doos van het lab, een heleboel water én poedersuiker.

Zorgde bij ons voor uren vertier (en koude plakhanden, maar goed, mens moet wat). Kost wat, maar je hebt ook echt wat aldus tante Cor. Bubble lab is bij verschillende online speelgoedwinkels, maar ook bij die grote bolle (bol.com) te koop in verschillende samenstellingen vanaf € 12,50.

Leuke wereldwijdeweb tips van tante Cor

Als pleegtante ben ik regelmatig op zoek naar leuke hebbedingetjes. Soms zijn die een oplossing voor bijvoorbeeld het grote inslaapprobleem. Kamers vol met spoken en heksen werden grote sterrenhemels. De lunch op school wordt ineens een stuk leuker in die speciale lunchbox, net als op vakantie gaan met zo’n grote gezellige opbergtas vol olifanten of rood met witte stippen.

‘T is een tipje van de sluier, maar zoekt u iets leuks, iets liefs, een tas, lunchtrommel of…? Steek uw neus eens in de website van Mien www.fleurigenkleurig.nl/.

Je mag er zijn... tip van tante Cor

Wist u dat het kledingmagazijn dat voorheen in het Westland gevestigd was, tegenwoordig in Delfgauw zit? Voor sommigen van u daarom juist misschien een stukkie dichterbij, waar het eerst een eind weg was. In het magazijn vindt u kinderwagens, kleding, voetbalschoenen, speelgoed etc. Zoekt u ze gerust eens op (https://twestland.jemagerzijn.nl/), ze zijn er speciaal voor pleeggezinnen! 

Er zit er ook eentje in Almkerk, voor onze meer zuidelijk wonende Rotterdammerts. 

Vraag het tante Cor (omdenkertjes)

Een anonieme pleegouder vertelt: “U heeft ze vast meegekregen tante Cor, de Rotterdamse rellen. 

Aan onze eettafel ontstaat een gesprek, onze 12-jarige is benieuwd hoe dat nu tot stand komt. Vergelijkt het met belletje lellen, maar krijgt al snel door dat het bittere ernst is. Onlangs hadden we er een gesprek over. We vertellen hem dat hij ons altijd mag bellen, en we, wat er ook is, hem altijd zullen helpen. Als hij maar eerlijk is en het ons vertelt. Nu zegt hij: ‘dus als ik meedoe aan zulke dingen, mag ik jullie ook altijd bellen?’ Natuurlijk mag hij dat…maar van zulke dingen schrikken we toch wel. We proberen een creatieve oplossing te bedenken, waarmee we uit de sfeer van afwijzing blijven, maar we wel duidelijk maken dat dit moreel gezien (en dat besef heeft hij hoor!) dan echt grenzen overgaat… heeft u een idee?”

Antwoord van Tante Cor: “Tjonge…nou eerlijk gezegd, ben ik me ook de tandjes geschrokken van dit hele gebeuren.

Als pleegouder raakt het je toch, heeft u dat ook? Vooral toen ik hoorde dat de jongste deelnemer 11 was.. dan krab je jezelf toch wel even achter de oren. Wat een onmacht, frustratie moet er zitten bij die jonge gasten… Tegelijkertijd: je blijft natuurlijk wel van een ander zijn spullen af, dat mag nooit een reden zijn. Op zijn tante Cor’s zou ik tegen uw pleegzoon zeggen: bellen mag... maar in dit geval mag ‘ie ook naar huis komen lopen! Liefst op zijn sokken, als er nog sneeuw ligt. Of kruipend. Ennuh, thuis ken ie beginnen met klussies om ‘t goed te maken! Wat jij, dan? 

Alle gekheid op een stokje. Ik vond de Leidense politie die een oproep tot rellen onderschepte briljant! Op sociale media werd opgeroepen tot koffie drinken. Verkapte boodschap natuurlijk. Gewapend met thermoskannen koffie, klaptafels en stoeltjes is de politie op de afgesproken plaats gaan staan, ze hebben gezellig een bakkie gedronken samen. Zo kan het dus ook…”