Vertrouwenspersoon voor pleegouders

Een van de onderwerpen waar Marian Rink zich enorm voor heeft ingezet is het aanstellen van een vertrouwenspersoon voor pleegouders. Gewoon omdat zij dit verdienen. En omdat het soms nodig is. We weten dat alle pleegzorgwerkers zich samen met de pleegouders inzetten voor het welzijn van de kinderen, maar soms verschilt de visie op de manier waarop dat zou moeten gebeuren. Vaak kom je er uiteindelijk wel samen uit, maar soms is er iets gebeurd in de samenwerkingsrelatie waardoor dat (even) niet meer kan en is er voor de pleegouders iemand nodig die hen daarin ondersteunt.

Een officiële klacht gaat soms wat ver. Een vertrouwenspersoon is dan een mooi alternatief. Een vertrouwenspersoon moet goed kunnen luisteren en analyseren wat er nou speelt en wat daarbij de wens van pleegouders is. Soms zal de taak van de vertrouwenspersoon bemiddeling zijn, soms zal de ondersteuning bestaan uit het geven van handvatten aan de pleegouders om zaken (toch) met hun pleegzorgwerker te bespreken. Een mooie taak! Dat vonden vele pleegouders ook, want maar liefst 34! pleegouders ambieerden de functie van vertrouwenspersoon voor pleegouders en hebben stuk voor stuk de moeite genomen om zichzelf zo goed mogelijk te profileren in een mooie sollicitatiebrief. Twaalf kandidaten zijn uitgenodigd voor een eerste digitaal gesprek. Daarvan zijn er vier uitgenodigd voor een live gesprek in de tweede ronde met twee afgevaardigden van de POR, een pleegzorgwerker en de programmaleider van het programmateam Mariska de Baat.

De keuze is gevallen op Margreet Isendoorn. Zij stelt zich nog aan u voor maar wij lichten ook alvast een tipje van de sluier op. Margreet is laagdrempelig, kan goed luisteren, kan goed analyseren en heeft een groot hart voor pleegouders en hun pleegkinderen. Ze is positief ingesteld, heeft geen vooroordelen en gaat niet uit van aannames maar checkt wat u als pleegouders van haar zou willen. Wij hebben alle vertrouwen in Margreet! Vooralsnog is de aanstelling voor de duur van een jaar. Na dat jaar gaan we evalueren wat de opbrengst is van deze functie.

Wij wensen Margreet heel veel succes en werkplezier!