Workshops pleegzorgfestival 25 juni

Op het pleegzorgfestival organiseren we workshops voor jong en oud! Hieronder vind je een overzicht van alle workshops. 

Op het aanmeldformulier kun je je aanmelden voor de workshop(s). 

Speciaal voor de kinderen onder de 12 jaar (maar je bent ook welkom als je ouder bent):

Wenspotjes maken
Hoe bewaar je nu je diepste wens? Natuurlijk in een zelf versierd wenspotje. We hopen voor jou, dat wanneer je helemaal klaar bent, jouw wens ook echt mag uitkomen. Tot die tijd mag je natuurlijk jouw wens en het potje mee naar huis nemen.

Voor kinderen tot 15 jaar (maar je bent ook welkom als je ouder bent):

Sleutelhangers maken
Wie maakt de origineelste sleutelhanger? Natuurlijk mag je je eigen creatie mee naar huis nemen, of weggeven aan wie je wilt.

Kroeshaar vlechten
Kom samen met je (pleeg)kind naar deze workshop en leer in korte tijd alles over het haar en de bijzondere kneepjes van het kroeshaar vlechten, ontdek de verschillende haarproducten en accessoires. Leuk voor ouder en kind!

Jouw gezin in Pegdolls
Wie kent ze niet, die leuke houten poppetjes die jouw gezin vertegenwoordigen. Leuk onder een glazen stolp in het raamkozijn, of op een speciaal plekje op de kast. In deze workshop mag je met elkaar de poppetjes beschilderen, zodat het op jouw gezin gaat lijken! Verf jij jouw broer of zus? Of allebei? Welke creatieve pleegvader of –moeder gaat deze uitdaging aan?

Yoga en mindfulness
Niet zo van het knutselen? Maar wil je graag iets doen en relaxen tegelijkertijd? Kom dan naar de workshop yoga en mindfulness voor ouder en kind waar je kunt ontspannen en lekker even met het hier en nu bezig kan zijn. Lekker zen!

Voor onze jeugd! Vanaf 10 jaar en ouder:

Escaperoom
Ga jij de uitdaging aan? Speciaal voor dit festival is er een leuke escaperoom. We zijn benieuwd of jullie op tijd zijn met de oplossingen!

Feel the beat
Yeah! Je begrijpt het al: lekker muziek maken! Onder professionele begeleiding kan je hier met elkaar lekker jammen, freestylen, noem het maar op! Er zijn verschillende leeftijdsgroepen, zodat iedereen vanaf een jaar of tien wel een plekje kan veroveren in deze gave workshop.

Theater
Improvisatie, interactie, expressie, dat is waar het om draait in deze workshop. Uit ervaring weten we dat hier prachtige dingen ontstaan, in een leuke en ontspannen sfeer! Geweldig om te ervaren, door mee te doen, maar ook de toeschouwer zal genieten. Aan de hand van leuke spelvormen ontstaat er een samenspel wat je zo in een theaterstuk kan opvoeren. Benieuwd? Geef je dan op!

Zumba
Dat bewegen goed voor je is weten we allemaal. Maar soms zijn die pasjes best lastig. Het wordt hier wel heel gemakkelijk gemaakt, en leuk! Doe mee, en beweeg op die lekkere muziek. Deze workshop is voor iedereen toegankelijk, want fout kennen we hier niet, wel fijn of leuk!